GTranslate

Navigáció

VIPASSANA

Mi a Vipassana Meditáció?
Vipassana - amelynek  jelentése: úgy látni a dolgokat, ahogy azok valójában vannak - India egyik legősibb meditációs technikája. Ezt 2500 évvel ezelőtt univerzális bajok ellen szolgáló univerzális gyógyírként mint az élet művészetét kezdték tanítani.

Hogyan tanulható?
A Vipassana meditációs technikát, 10 napos, bentlakásos tanfolyamokon lehet elsajátítani, ahol a résztvevők megtanulják a módszer alapjait, és a megfelelő gyakorlás révén megtapasztalják annak jótékony hatását. Nem szükséges előzetes meditációs tapasztalat. Miután átolvasta a Vipassana meditációs tanfolyamok szabályzatát és megtalálta az Önnek megfelelő időpontot és helyszínt, akkor jelentkezhet a tanfolyamra.

Hol tanulható?
Magyarországon évente kétszer tartunk tanfolyamot bérelt helyszínen, jelenleg a Salgótarjáni Gyermektábor területén. Az aktuális tanfolyamokról részletes információt a Tanfolyamok oldalon talál. A világ más pontjain elérhető tanfolyamokról pedig a www.dhamma.org címen tájékozódhat.

Tanfolyamok finanszírozása
A tanfolyamokat kizárólag adományokból finanszírozzuk. A tanfolyamokon résztvételi díj nincs, sem az étkezés, sem a szállás költségeinek fedezésére. Minden kiadást azon résztvevők adományaiból fedezünk, akik elvégeztek egy tanfolyamot, megtapasztalták a Vipassana jótékony hatásait, és szeretnék ezt lehetővé tenni mások számára is. Sem a tanítók, sem a segítők nem részesülnek pénzbeli juttatásban; ők és a tanfolyamok szervezői önkéntesen áldozzák erre idejüket.

Film vetítés - Dhamma Fivérek

November 27.-én 18 órától újból megtekinthető a Dhamma Fivérek (Dhamma Brothers) angol nyelvű, magyar feliratos dokumentum film a MagNet Közösségi Ház Galagonya termében.Bővebb információ ITT